Product added to basket

  • logo
  • 0 0

KLEIN, MAAR UITSTEKEND INGERICHT

De gemeenschapshub van Bewsey & Dallam opende op 15 november 2021 de deuren en biedt de lokale bevolking toegang tot een bibliotheek, ontspanningsmogelijkheden en faciliteiten voor de gemeenschap.

De opdracht bestond erin een gebouw te ontwerpen dat ruim, open en uitnodigend aanvoelt voor jonge mensen en gezinnen. Tegelijkertijd werd bij de inrichting rekening gehouden met personen met dementie, om zo van de gemeenschapshub van Bewsey en Dallam een inclusieve omgeving te maken.

Het gebouw telt drie bouwlagen, met op het gelijkvloers een trainings- en therapiebad en een gemeenschapszaal met bibliotheekdiensten en digibar.

De bibliotheekhoek is klein, maar uitstekend ingericht, langs een glazen vouwwand die uitgeeft op een mooi terras met zitmeubilair. De bezoekers van de hub kunnen er op eigen houtje boeken ontlenen en gratis gebruikmaken van computers. Een receptie- en loungezone biedt de gebruikers de nodige ruimte voor contact en zitgelegenheid. De bibliotheek werd ontworpen met het oog op selfservice en plaatst twee elementen centraal: lectuur en informatie.

Dankzij ICT-voorzieningen kunnen wifitoestellen, zoals tablets, pc’s, draagbare spelconsoles, smartphones, digitale camera’s en digitale audiotoestellen, vlot verbinding maken met het internet in de hub.

Het gebouw bundelt vandaag gezondheids- en welzijnsactiviteiten, tewerkstellingsmogelijkheden, gemeenschapsgerichte veiligheidsinitiatieven, de toegang tot overheidsdiensten, digitale dienstverlening en ruimte voor de bevolking om eigen initiatieven uit te werken. Er ging specifieke aandacht uit naar een gezondere levensstijl voor de gemeenschap, met een brede waaier aan faciliteiten en diensten, van sport en gezondheid tot de bibliotheek. De hub is in die zin een veilige, neutrale en inclusieve thuishaven voor de hele gemeenschap.

Toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid waren cruciale aandachtspunten, terwijl de omgeving eenvoud en rust moest blijven uitstralen. Daarvoor werd teruggegrepen naar een zorgvuldig gebruik van kleuren en naar designprincipes die de navigatie in het gebouw ten goede komen, vooral voor personen met dementie en specifieke behoeften.

Producten die in de Bewsey and Dallam Hub, Verenigd, Koninkrijk gebruikt worden

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met het laatste bibliotheeknieuws